PARAS KOLLAGEENI

PARAS KOLLAGEENI

Kollageenipeptidit ovat luontaisia proteiineja, jotka ovat esimerkiksi nauta-, sika-, kana- tai kalaperäisiä. Kollageeni muodostaa ison osan ihmisen proteiineista ja se onkin yksi tärkeimmistä sidekudoksen ainesosista, mistä syystä kollageeni on välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Kollageeni on myös tärkeä rakennusaine iholle, sillä ihon kuivapainosta noin 80% muodostuu kollageenista.

Natiivi kollageeni koostuu kolmesta pitkästä peptidiketjusta, joissa on yhteensä yli 1000 aminohappoa. Nämä kolme peptidiketjua ovat kietoutuneet toisiinsa muodostaen kierteisen rakenteen. Kun nämä rakenteet sitoutuvat toisiin samanlaisiin rakenteisiin, tulee niistä kollageenisäikeitä, joista muodostuu stabiili ja kolmiuloitteinen veteen liukenematon verkosto.

Kollageenipeptidit ovat aminohappoketjuja, jossa aminohapot ovat yhdistyneet toisiinsa peptidisidoksella. Nämä peptidit ovat joko kahden tai useamman aminohapon ketjuissa, ja mitä lyhyempi ketju, sitä alhaisempi molekyylipaino. Kollageenipeptideillä on siis tärkeä tehtävä ihon, hiusten, nivelten ja luiden hyvinvoinnissa. Esimerkiksi ihon verinahan pienentynyt kollageenimäärä johtaa ihon vanhenemiseen.

Lisäravinteiksi tarkoitettu paras kollageeni valmistetaan aina vesiuuttamisen ja entsymaattisen täsmähydrolysoinnin kautta nautaperäisestä natiivikollageenista. Tarkan valmistuksen kautta saadut kollageenipeptidit ovat aina hydrolysoituja eli esipilkottuja, ja riippuen peptidien molekyylipainosta ja hydrolysointitavasta, vaikuttavat nämä kollageenipeptidit kehon eri osiin stimuloimalla kehon omaa kollageenituotantoa. Esimerkiksi tietyt täsmähydrolysoidut kollageenipeptidit voivat stimuloida osteoblastien ja osteoklastien toimintaa luissa, kun taas toiset lyhytketjuiset kollageenpeptidit stimuloivat fibroblastien toimintaa iholla tai kondrosyyttien toimintaa nivelrustoissa. Tämänlaiset toiminnot on todistettavasti osoitettu useissa eri tieteellisissä tutkimuksissa.

”KOLLAGEENIPEPTIDIT,

Täsmähydrolysoidut kollageenipeptidit voivat stimuloida useita kehon luontaisia toimintoja ja tarjota lukemattomia fysiologisia hyötyjä. Täsmähydrolysoidut kollageenipeptidit pystyvät ohittamaan mahalaukun ja läpäisemään ohutsuolen seinämän koskemattomina, ja kerääntymään vereen vain 15 minuutissa. Riippuen kollageenipeptidien hydrolysointiasteesta ja molekyylipainosta, pystyvät nämä kollageenipeptidit liikkumaan veren mukana ja vaikuttamaan kehon eri sidekudoksiin.

Kollageenijauheita on tarjolla markkinoilla useita erilaisia, mutta niin kutsutuissa täsmähydrolysoiduissa kollageenipeptidijauheissa ja halvoissa bulkkijauheissa on isoja eroja, sillä ne pystyvät vaikuttamaan kehon eri osiin täysin eri tavoin. Suurin osa myynnissä olevista kollageenijauheista on bulkkilaatuisia, osittain hydrolysoituja kollageenipeptidijauheita, jotka sopivat ainoastaan perusproteiiniksi tavallisen ruoan rinnalle. Nämä bulkkijauheet eivät vaikuta kehon eri osissa kuten täsmähydrolysaatit, koska ne pilkkoutuvat korkean molekyylipainonsa vuoksi jo mahalaukussa vapaiksi aminohapoiksi.

Meillä Skin Collagen®:lla täsmähydrolysoidut kollageenipeptidijauheemme on valmistettu nautaperäisestä natiivikollageenista patentoidulla valmistusmenetelmällä, missä on useita tuotantovaiheita kuten kuumavesiuutto, entsymaattinen hydrolysointi, suodatus, suolan poisto, tiivistys, sterilointi ja kuivaus. Jokainen tarjoamamme tuote on läpikäynyt omanlaisen tarkkaan tehdyn hydrolysoinnin, millä on saatu kehon eri osiin vaikuttava kollageenipeptidiraaka-aine. Ainoa poikkeus on Body Collagen -tuotteemme, missä hydrolysointiaste on alhaisempi ja molekyylipaino korkeampi.

Kaikki täsmähydrolysoidut kollageenipeptidijauheemme ovat markkinoiden ehdotonta huippua, niin toimivuuden, maun ja sekoittumisen osalta. Hydrolysointi on tehty tarkkaan määrätystä paikasta juuri tietyllä tavalla, jolloin molekyylipaino on 5.000 g/mol ja 10.000 g/mol välillä, mikä erottaa nämä tuotteet niin kutsutuista bulkkikollageenijauheista. Tuotteistamme ainoastaan Body Collagen -jauheella on korkeampi molekyylipaino, mistä syystä se sopiikin aktiiviselle liikkujalla yleiseksi proteiinilisäksi ja terveellisen elämäntavan tueksi.

Tarkkaan valmistetut täsmähydrolysoidut tuotteemme, joita ovat Skin Collagen, Joint Collagen ja Bone Collagen, on suunniteltu tukemaan kollageenituotantoa juuri tietyissä kehon osissa, kuten iholla, nivelissä, nivelsiteissä, jänteissä ja luissa. Halusit sitten tasaisemman ja rypyttömän ihon, tai edistää nivelten, nivelsiteiden, jänteiden tai luiden hyvinvointia, löytyy meiltä täsmätuote juuri sinulle. Kaikki tuotteemme ovat luontaisia ja rasvattomia, sekä vapaita hiilihydraateista, gluteenista ja allergeeneista.


Kauneus / SKIN COLLAGEN
- Palauttaa ihon kosteutta ja vähentää ryppyjen muodostumista
- Stimuloi ihon verinahassa sijaitsevia fibroblasteja

Nivelten terveys / JOINT COLLAGEN
- Suojaa ja auttaa rakentamaan uutta nivelrustoa, sekä auttaa pysäyttämään nivelruston rappeutumista
- Stimuloi nivelrustossa sijaitsevia kondrosyyttejä

Luuston terveys / BONE COLLAGEN
- Parantaa luiden stabiilisuutta ja joustavuutta, sekä auttaa lisäämään luumassa ja luuntiheyttä.
- Stimuloi luuston eri soluja kuten osteoblastien ja osteoklastien toimintaa

Nivelsiteiden ja jänteiden terveys / LIGAMENT COLLAGEN
- Suojaa ja auttaa kehoa vahvistamaan nivelsiteitä ja jänteitä
- Stimuloi jänteiden ja nivelsiteiden eri soluja kuten mm. tenosyyttejä

Yleinen terveys / BODY COLLAGEN
- Helppokäyttöinen ja maustaton kollageenijauhe
- Laadukas kollageeniproteiinilisä, joka sopii lähes kaikille

Ihon terveys kalakollageenilla / MARINE COLLAGEN
- Vaihtoehtoinen kalaperäinen tuote ihon hoitoon
- Sopii henkilöille, jotka eivät halua käyttää nautaperäisiä kollageenituotteita