RAAKAKAAKAORESEPTIT

 

RAAKAKAAKAORESEPTIT 

Kaikki kaakaoreseptimme perustuvat vain kylmäprosessoituihin raakakaakaoaineksiin, eivätkä ruokakaupoissa yleisesti myytäviin kuumennettuihin versioihin. Nämä raakakaakaoreseptit voivat auttaa sinua pääsemään helposti käsiksi herkullisiin sekä terveellisiin ruokiin ja juomiin.

Raakakaakao on suklaan puhtain muoto, ja se on täynnä useita erilaisia ravintoaineita. Raakakaakaon uskotaan olevan maailman antioksidantti- ja magnesiumrikkain ruoka-aines. Kaupallinen kaakao sitävastoin, on kuumakäsitellystä kaakaosta käytetty nimitys, ja se sisältää ainoastaan pienen murto-osan raakakaakaon ravinteista. Tästä syystä suosittelemme käyttämään aina ainoastaan kylmäkäsiteltyjä raakakaakaovalmisteita.

Kaikki kaakaotuotteet valmistetaan kaakaopavuista, joita saadaan kaakaopuun hedelmistä. Kaakaopavut fermentoidaan ja niitä voidaankin nauttia ihan sellaisenaan. Kaakaopapuja voidaan myös käsitellä useiksi erilaisiksi kaakaotuotteiksi, kuten kaakaonibseiksi, kaakaojauheeksi, kaakaomassaksi ja kaakaovoiksi. Kaakaonibsit ovat murskattuja kaakaopapuja, jotka sisältävät kaikki kaakaon sisältämät ravinteet. Kaakaovoi on puhdasta kaakaorasvaa, joka on kylmäpuristettu raakakaakaopavuista. Kaakakovoita voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja myös se sisältää jonkin verran antioksidantteja, rautaa, magnesiumia ja E-vitamiinia. Kaakaovoin valmistuksen yhteydessä saadaan kaakaopavuista samalla myös kaakaomassaa ja kaakaojauhetta, jotka molemmat ovat erittäin ravintorikkaita kaakaotuotteita.

Raakakaakao sopii erinomaisesti ihon hyvinvoinnin tueksi.