VÄHENNÄ SELLULIITTIA

 

VÄHENNÄ SELLULIITTIA 

Selluliitti on ihon alla oleva rasvakerros, jota esiintyy tyypillisesti reisissä, lantiolla ja vatsan alueella. Selluliittia esiintyy kaikenikäisillä naisilla ja sen muodostuminen johtuu ylimääräisten rasvavarastojen sekä heikon sidekudoksen yhdistelmästä.

Selluliittia voi tulla vartaloon monesta syystä, mutta useimmiten kyse on tekemistämme elämäntyylivalinnoista. Tärkein syy selluliitin muodostumiseen on nautittu ruoka, joka sisältää usein erilaisia toksiineita. Myös ikä, hormonit, liikunta ja perinnöllisyys vaikuttavat suuresti siihen, onko selluliitti näkyvää vai ei.

Kehon oma tuottama kollageeni on avainasemassa selluliitin torjumisessa, sillä mikäli kollageenista on puutetta ihon verinahassa, kertyy selluliittia helpommin kehoon. Toimiakseen kunnolla ihon verinahassa, kollageeni tarvitsee ravinteita, mutta myös happea, jota se saa verestä. Jos verisuonet eivät toimi kunnolla, kollageenin määrä dermiksessä alkaa laskemaan. Ikä on suurin syy kollageenin vähenemiseen kehossa, mutta myös estrogeenin väheneminen vaikuttaa negatiivisesti verisuoniimme vähentämällä verenkiertoa sekä epäsuorasti myös kollageenin muodostusta. Mitä parempi verisuonien toimivuus, sitä parempi mahdollisuus välttää selluliitin muodostumista.

Myös nuoret naiset voivat kärsiä selluliitista, mutta pääasiallinen syy tähän on niin kutsuttu estrogeenidominanssi. Tämä tarkoittaa, että nämä naiset kärsivät hormonaalisesta epätasapainosta ja heillä on liiallinen estrogeenituotanto. Suurimmat syyt tähän estrogeenin lisäykseen ovat perinnöllisyys, heikot ruokailutottumukset, liikunnan puute, kehon korkea rasvapitoisuus, stressi, raskaus ja ehkäisypillerit.

Yksi parhaista tavoista vähentää selluliittia on vahvistaa sisemmän ihokerroksen eli verinahan sidekudoksia sekä vähentää rasvan määrää kehossa. Olemme keränneet tähän perusohjeita miten voit luonnollisesti vähentää selluliitin määrää kehossasi.

Syö puhtaasti
Yksi parhaista tavoista alentaa kehon toksiinitasoja on syödä tuoretta ruokaa ja välttää kokonaan prosessoituja ruokia. Yritä lisätä tuoreiden vihannesten ja hedelmien määrää, sillä ne ovat alkalisoivia ja auttavat poistamaan toksiineja kehostasi. Yritä välttää kaikkia keinotekoisia lisäaineita, kuten säilöntäaineita, aromeja, makeutusaineita ja emulgointiaineita.

Juo enemmän vettä
Sinun tulisi nesteyttää kehoasi tarpeeksi puhtaalla vedellä. Hedelmä- ja vihannesjuomat ovat myös hyviä, mutta vain tuoreina, joten yritä välttää kaupasta löytyviä pastöroituja mehuja. Pitämällä nesteytyksestä huolta voit merkittävästi parantaa ihon elastisuutta.

Liiku enemmän
Fyysinen harjoittelu parantaa sidekudosten verenkiertoa ja voi myös parantaa ihon verinahan tiheyttä. Erityisesti voimaharjoittelu voi merkittävästi vähentää selluliitin määrää, koska se kiinteyttää kehon lihaksia ja alentaa kehon rasvapitoisuutta. Yritä keskittyä alueisiin joissa selluliittia esiintyy. Alavartaloharjoitukset, jotka keskittyvät reisiin, lantioon, pakaroihin ja vatsaan ovat ihanteellisimpia. Huomaathan, että rasvan vähentäminen tietystä kehon kohdasta voidaan tavallisesti saavuttaa vain osana kokonaisvaltaista painon pudotusta. Harjoittelu ei vain vahvista lihaksia ja auta vähentämään selluliittia, mutta se myös tukee ihoamme.

Polta kehon rasvaa
Alentamalla kehosi rasvapitoisuutta, voit tehokkaasti vähentää selluliittia. Paras tapa pudottaa painoa on yhdistää järkevä harjoittelu ja terveelliset ruokailutottumukset.

 

VÄHENNÄ SELLULIITTIA KAAVIO