PUHDAS RUOKA

 

PUHDAS RUOKA 

On olemassa monta tapaa hankkiutua eroon olemassa olevasta selluliitista, kuten esimerkiksi liikunnan lisääminen sekä alkoholin ja tupakan välttäminen. Avainasemassa on kuitenkin ruokailutapojen parantaminen. Olemme keränneet muutamia vinkkejä ja ruokia, jotka auttavat sinua pääsemään eroon kehossa olevista toksiineista ja taistelemaan selluliittia vastaan.

Puhdas ruoka
Yritä lisätä tuoreiden vihannesten ja hedelmien määrää ruokavaliossasi, sillä ne ovat parhaita ruokia selluliittia vastaan. Kaikkein parhaiten alkaloivia ruokia ovat sitruuna, vesimeloni, verkkomeloni, lime, mango, persilja, papaija, parsa ja merilevät. Jos keskityt pääasiassa nauttimaan tuoreista ruoista kuten vihanneksista, hedelmistä ja marjoista, olet oikeilla jäljillä. Syö marjasi joko tuoreina tai käytä pakastettuja tai pakastekuivattuja vaihtoehtoja, sillä niissä on eniten ravinteita.
Suurimman osan ruokavaliostasi tulisi olla tuoretta ruokaa, joten yritä pienentää lihan, valkoisen jauhon ja sokerin määrää. Vältä kaikkia prosessoituja ruokia, erityisesti hapotettuja virvoitusjuomia ja ruokia, joissa on keinotekoisia makeutusaineita. Vähennä maitotuotteiden määrää, sillä maitotuotteet lisäävät kehon happamuutta. Mikäli haluat käyttää maitotuotteita, valitse sellaisia, jotka on tehty pastöroimattomasta ja homogenoimattomasta maidosta. Yritä pysyä erossa myös kuumista tai kofeiinia sisältävistä juomista.

Terveelliset rasvat
Laihduttaaksesi, sinun tulee syödä enemmän terveellisiä rasvoja, jotka voivat auttaa painonpudotuksessa ja vähentää selluliittia. Siemenet, pähkinät, avokadot ja oliiviöljy ovat hyvä vaihtoehtoja, unohtamatta pakastekuivattua acai-marjajauhetta, joka on täynnä terveellisiä rasvoja.

Omega-3 rasvahapot
Helpoin tapa saada omega-3-rasvahappoja, on syödä villejä kaloja, kuten lohta, sardiinia, anjovista ja silliä, jotka kaikki sisältävät myös paljon muita ravinteita. Vältä viljeltyä lohta, sillä se on täynnä toksiineja. Lisää ruokavalioosi saksanpähkinöitä, chia-siemeniä, pellavansiemeniä, hampunsiemeniä ja munanvalkuaisia. Vältä omega-3-kalaöljyvalmisteita, koska hyviä on tarjolla vain vähän.

Alkalisoiva suola
Vaihda pöytäsuolasi alkalisoivaan Himalajan kristallisuolaan tai korkealaatuiseen merisuolaan. Nämä molemmat ovat paitsi alkalisoivia, myös täynnä mineraaleja. Puhdistettu pöytäsuola sitä vastoin on hyvin happoista ja poistaa mineraaleja kehostasi. Tavallinen pöytäsuola kuivattaa kehoasi ja kerryttää selluliittia.

C-vitamiini
C-vitamiinilla on tärkeä rooli kehosi kollageenituotannossa, joten se voi auttaa sinua vahvistamaan ihon sidekudoksia ja tätä kautta vähentämään selluliittia. Hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat tuoreet hedelmät, marjat ja vihannekset, kuten kiivit, sitrushedelmät, mustikat, paprikat ja parsakaali. Parhaita lähteitä ovat korkealuokkaiset marjajauheet, kuten acerola, camu camu ja amla, joiden tulee olla pakastekuivattuja, eikä spray-kuivattuja versioita, sillä spray-kuivauksessa lämpötila nousee liian korkeaksi ja alentaa marjajauheen C-vitamiinipitoisuutta. Huomioithan, että vain pakastekuivatuissa versioissa on erityisen paljon C-vitamiinia.

Vesi
Nauttimalla runsaasti vettä voit edesauttaa selluliitin kertymistä lisäävien toksiinien poistumista kehosta. Riittämätön vedensaanti voi johtaa liialliseen nesteen kertymiseen kehossa, sillä keho voi alkaa varastoimaan nestettä kompensoidakseen nesteen puutosta, mikä puolestaan saattaa tätä kautta lisätä selluliitin muodostumista kehossa. Vesi myös vahvistaa kollageenisäikeitä, sekä auttaa vähentämään selluliittia ja poistamaan kehon ylimääräistä rasvakudosta.