SUPERVIHREÄT SELLULIITTIA VASTAAN

 

SUPERVIHREÄT SELLULIITTIA VASTAAN 

Mitkä ovat parhaat supervihreät selluliittia vastaan? Olemme keränneet tähän lyhyesti tietoa alkalisoivista vihanneksista ja hedelmistä, mitkä voivat auttaa sinua taistelussa selluliitin muodostumista vastaan.

Parsa
Parsa on luonnollinen diureetti, joka auttaa vähentämään nesteen kertymistä ja turvotusta. Tällä ravinteikkaalla vihanneksella on hyviä tulehdusta estäviä ominaisuuksia, sekä tämän lisäksi se stimuloi verenkiertoa, kontrolloi verenpainetta, vahvistaa verisuonia ja huuhtelee toksiineja pois elimistöstä. Parsa on hyvä A-, B1-, B2-, B3-, C-, E- ja K-vitamiinien, sekä foolihapon lähde. Se sisältää myös kuparia, seleeniä, mangaania, fosforia, kaliumia, sinkkiä ja kuitua.

Persilja
Tämä terveellinen diureettinen yrtti sisältää vahvoja flavonoideja ja eteerisiä öljyjä. Se on hyvä lähde esim. A-, B-, C-, E- ja K-vitamiineille, sekä foolihapolle. Persilja sisältää muun muassa myös monia mineraaleja kuten rautaa, kuparia, kaliumia ja magnesiumia. Persilja saattaa auttaa estämään turvotusta ja nesteen kertymistä, sekä huuhdella munuaisia.

Merilevä
Merilevät ovat erittäin ravinnerikkaita ja tarjoavat monia terveyshyötyjä. Merileviä on olemassa monia, mutta tunnetuimpia ovat nori, kombu, wakame, hijiki, palmaria palmata, arame, agar, irlanninsammal ja rakkolevä (kelp). Kaikki nämä merivihannekset kuuluvat merileviin ja niissä on paljon erilaisia ravinteita. Esimerkiksi ranskalainen punainen palmaria palmata -merilevä sisältää A-, B6-, B12-, C- ja E-vitamiineja, sekä jodia, kalsiumia, magnesiumia, kuitua, rautaa ja proteiinia. Ruskolevä sisältää jopa vielä enemmän ravinteita, jopa reilusti yli 20 vitamiinia, mukaan lukien karotenoideja, B-vitamiineja, D-vitamiinia ja foolihappoa, sekä monia mineraaleja kuten magnesiumia, rautaa, kalsiumia, kaliumia, rikkiä ja jodia. Kelp-levässä on myös paljon glutamiinihappoa, mikä korostaa ruoan makua. Merilevät voivat hidastaa ikääntymisen vaikutuksia ja tarjota suojaa tulehduksilta suuren EPA-rasvahappopitoisuutensa ansiosta. Merilevät ovat alkalisoivia, joten suosittelemme lisäämään niitä päivittäiseen ruokavalioon.

Sitruuna ja limetti
Sekä sitruunalla että limetillä on monia terveyshyötyjä ja ne ovat alkalisoivimpien saatavilla olevien hedelmien joukossa. Alkuperäisiä sitrushedelmiä on vain neljä - sukaattisitruuna, ryppylimetti, pomelo ja mandariini. Kaikki muut sitrushedelmät on syntyneet niistä ja esimerkiksi sitruuna on sukaattisitruunan ja limetin risteytys. Sitruuna ja lime ovat molemmat täynnä C-vitamiinia ja sisältävät lisäksi pieniä määriä muita vitamiineja ja mineraaleja. Nämä alkalisoivat hedelmät auttavat tasaamaan kehon pH-tasapainoa.

Vesimeloni
Vesimeloni sisältää alhaisia määriä useita eri vitamiineja ja mineraaleja, mutta merkittäviä määriä siinä on ainoastaan C-vitamiinia. Vesimeloni sisältää myös korkeita annoksia lykopeeni-nimistä karotenoidia ja sitrulliini-nimistä aminohappoa. Lykopeenin on tutkimuksissa osoitettu lisäävän verenkiertoa ja parantavan sydämen, verisuonten ja luuston terveyttä. Sitrulliini voi myös auttaa painonpudotuksessa. Vesimeloni on sen sisältämien fenoliyhdisteiden ja antioksidanttien vuoksi erinomainen hedelmä tulehduksia vastaan.

Cantaloupemeloni
Tämä terveellinen hedelmä sisältää korkeat pitoisuudet beetakaroteenia ja C-vitamiinia. Se sisältää myös useita eri mineraaleja ja vitamiineja alhaisemmilla pitoisuuksilla, joita ovat kalium, kupari ja magnesium, sekä B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B9- (foolihappo) ja K-vitamiini. Cantaloupemeloni voi auttaa suojaamaan ihosoluja vaurioilta, parantaa diabeetikkojen insuliiniresistenssiä ja vähentää tulehduksia.

Mango
Tuore mango on ravinteikas hedelmä, jossa on melko suuria määriä C- ja B9-vitamiineja, mutta joka sisältää myös pieniä määriä useita ravintoaineita kuten A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E- ja K-vitamiineja. Lisäksi siinä on useita mineraaleja, fytokemikaaleja, karotenoideja, polyfenoleja ja ravintokuitua. Mango saattaa alkalisoida kehoa, suojata vapailta radikaaleilta, säädellä verensokeria, parantaa ruoansulatusta ja auttaa painonpudotuksessa.

Papaija
Papaija on herkullinen hedelmä, joka on täynnä C-vitamiinia, mutta sisältää myös A-, B5- ja B9-vitamiineja, sekä magnesiumia, kaliumia, kuparia, ravintokuitua ja papaiini-nimistä entsyymiä. Tämä entsyymi saattaa edesauttaa proteiinin imeytymistä, sitomaan paksusuolen toksiineja ja auttamaan allergioissa. Papaija voi myös auttaa suojaamaan ihonalaisilta kudosvaurioilta ja vähentää selluliitin muodostumista.